Haber

Yurt Dışına Remote Çalışma Vergi

Yurt dışına remote çalışma yazılımcılar, veri analizi, tasarım vb. konularda yetişmiş kişiler için artık ilk seçenek haline geldi ve yaygınlaştı. Beraberinde doğal olarak elde edilen gelirler üzerinden vergi ödenip ödenmeyeceği en çok sorulan sorulardan biri oldu.

Remote çalışanların vergisel yükümlülüğü nerede başlıyor, hangi durumlarda vergi ödenir?

Yurt Dışına Remote Çalışan Vergi Ödemek Zorunda mı?

Çalıştığınız şirketiniz sizin adınıza ödemesi gereken vergileri, şirketin bağlı olduğu ülkeye ödüyorsa, maaşınız için bir kez daha Türkiye’de vergi verme zorunluluğunuz bulunmuyor. Eğer Türkiye’de yaşıyor ve kazancınızı Türk bankalarına transfer ediyorsanız ve şirketiniz sizin adınıza vergi ödemiyorsa mutlaka vergi ödemek zorundasınız. Bu gibi konuları aranızdaki sözleşmede belirlemiş olmalısınız.

Birçok yazılımcı vb. Remote çalışarak kazanç sağlayıp ödemelerini Türk bankalarına alıyor ve vergisi ödenmemesine rağmen henüz bunun farkında değil ama ileride yapılacak incelemelerde tespit edildiğinde ödemesi gereken vergilerin üzerinde cezalarla karşılaşacağı ihtimal dahilinde bulunuyor.

Remote Çalışma Vergi Avantajlarım Var Mı?

Remote çalışıp vergi ödeme konusunda tereddüt yaşayanlar için öncelikli olmak üzere belirtelim ki. Genç girişimci desteği ve birçok istisna bulunmaktadır. Bu istisna ve desteklerden yararlanarak vergi yükünüzü hafifletmeniz mümkündür.

 

Yurt Dışına Yapılan Sözleşme Nasıl olmalı?

Yurt dışına verilen danışmanlık hizmetlerinde de bahsi geçen vergi avantajı bulunmaz. Bu nedenle sözleşmede danışmanlık yazılmamalıdır.

Aylık ücretin Transferwise gibi aracı firmalar üzerinden alınması vergisel avantajları kaybetmeye neden olmaz. Ancak paranın Türk bankalarındaki hesaba döviz olarak getirilmesi gerekir. Fatura tutarı her ne olursa olsun hesaba döviz olarak giriş yapması gerekir.

Vergi Nasıl Öderim? Remote çalışma vergi

Eğer yukarıda belirttiğimiz aşamaları geçmiş ve vergi vermeniz gerektiğine karar verdiyseniz sıra bu vergiyi nasıl ödeyeceğiniz konusuna gelmiş demektir. Remote çalışma vergi Türkiye’de vergi vermek için elde ettiğiniz gelir ticari veya serbest meslek kazancı olarak adlandırılıyor. Bu kazançları da vergilendirebilmeniz için bir şirket kurmanız gerekli. Kuracağınız şirket şahıs şirketi, Anonim şirket veya Limited şirket olabilir. Şirketinizi home ofis olarak da kurabilirsiniz.

Hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız!

.

Yurt dışına remote çalışma Yurt dışından maaş alma vergi Remote çalışma vergi Remote çalışanların vergisel yükümlülükleri Remote çalışma yazılım vergi 

Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bektaş
Bektaş
2 ay önce

hangi mesleklerin dahil olduğunu gösteren tam bir liste varmıdır. hangi işler dahil.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x